United States Army: Timberwolves

United States Army: Timbervolves

De 104th Infantry Division was een infanteriedivisie van het Amerikaanse leger. Tegenwoordig staat het bekend als de 104e Divisie (Leader Training) en is het gevestigd in Fort Lewis, Washington, als een trainingseenheid van de reserve van het Amerikaanse leger.

Geactiveerd in 1921, werd de divisie gecreëerd als een infanterie-eenheid met een focus op nachtelijke gevechtsoperaties. De divisie, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ingezet, zag bijna 200 dagen vechten in Noordwest-Europa terwijl hij vocht door Frankrijk, België en West-Duitsland, vechtend tegen een aantal felle Duitse tegenaanvallen toen deze door het theater trokken eind 1944 en 1945. Dit was de enige gevechtsplicht die de 104th Infantry Division tijdens zijn geschiedenis heeft gediend. Aan het einde van de gevechten op 7 mei 1945 (V-E-dag) bevond deze divisie zich in centraal Duitsland tegenover de troepen van zijn bondgenoten uit het Sovjetleger.

Na de Tweede Wereldoorlog werd deze divisie voornamelijk gereorganiseerd als een trainingsafdeling voor reservetroepen. Na enkele decennia breidde de divisie haar rol uit naar het geven van training op instapniveau voor soldaten van alle takken van het leger in het noordwesten van de Verenigde Staten. Zijn rol en omvang zijn in die tijd groter geworden als gevolg van de consolidatie van andere trainingsopdrachten, en de divisie nam vervolgens de leiding over een aantal brigades die gespecialiseerd waren in verschillende instapcursussen voor soldaten van alle soorten.

 

Bron: Wikipedia (2017)